Home

Ooit begonnen wij aan een zwaar karwei, de complete restauratie van van een oude sleepboot die wij in 1975 konden kopen. Het is een heel avontuur geworden en na een periode van ruim tien jaar hard werken en veel kennis en geld investeren hebben wij volop kunnen genieten van vele mooie reizen door Europa.Maar nu, na ruim 43 jaar op onze boot de Hylke lief en leed gedeeld te hebben zijn we door leeftijd en gezondheid gedwongen afscheid te nemen.
Daarom zoeken wij nu een goede opvolger die net als wij vele jaren met plezier onze trouwe Hylke als varend monument in goede staat kan houden en er prachtige reizen mee kan maken door de rivieren en kanalen in Europa.De boot is een typische Maasboot, een rivierensleper die in Maasbracht omgebouwd is van stoom naar diesel met vaargebied de kanalen in Zuid Nederland en België .  Met een kruiphoogte van 3m30 en een geringe ledige diepgang van 1m45 kun je zonder problemen heel Europa bevaren. Alles is in goede staat, technisch zonder problemen met veel nieuwe apparatuur, overcompleet uitgerust met reservedelen en hulpmiddelen om lange onbezorgde reizen mee te maken.

Wij hebben al die jaren gevaren onder keur van de verzekering EOC met vijfjaarlijkse hellingbeurten en cascocontroles. De boot is NIET CVO plichtig wat een hoop gedoe scheelt met wet- en regelgeving en kosten bespaart. Alle installaties zoals gas, elektra, navigatieverlichting  en alarmeringen zijn indertijd aangelegd volgens SI keur. Alles in die jaren doorgerepareerd de complete aandrijflijn heeft een totale revisie gehad en nieuwe robuste Twindisc 509 koppeling is geplaatst, er staan sindsdien slechts 6700 uren op de klok. Nieuwe tussenas, steunlagers en nieuwe bronzen driebladschroef van 1m10.Wat woonruimte betreft heeft deze compacte  boot met zijn lengte van nog geen zestien meter en  door zijn mooi gelijnde volle onderwaterschip voldoende ruimte om langere perioden aan boord te wonen. Wij hebben eens ruim acht maanden aan boord gewoond omdat onze nieuwe woning nog in aanbouw was. Dat scheelde flink wat want geen dubbele woonlasten.

Deze website geeft u alle benodigde informatie om u een goed beeld te laten vormen van onze boot en zijn mogelijkheden. Over het gebruik en de reizen vind u meer info op de site van de Hylke die u boven in het menu kunt vinden.

Ooit, toen wij jong en op zoek waren naar een echte sleepboot zei een oude schipper tegen ons: ” Een boot moet zijn als een goed passend pak, je trekt het aan en je voelt meteen dat het lekker zit” en dat hebben we ons ter harte genomen.

Wij zoeken een goede opvolger met hart voor de zaak en daarom vragen wij  een eerlijke prijs van:

€ 36.000,-

Bent u na het bekijken van de site echt geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen via de link boven in het menu.